MYYNTI: Säästä jopa 70% monissa kategorioissa nyt!

Close icon

Olohuoneen tapetit – ilmaise omaa tyyliäsi

Moderni olohuone, jossa on beige ja valkoinen raidallinen tapetti.

Etsitkö täydellistä tapettia olohuoneeseen? Laaja valikoima tapetteja voi tehdä oikean tuotteen löytämisestä haastavan projektin. Olohuone on tila, jossa voit antaa luovuutesi virrata, joten voit valita lukuisista eri tapettityyleistä, väreistä ja kuoseista. Mutta mikä seinäpäällyste sopii parhaiten olohuoneeseen, ja miten modernit tapetit, valokuvatapetit ja muut vaihtoehdot voidaan asettaa erityisen vaikuttavasti esille?

Kun valitset uutta tapettia olohuoneeseen sinun tulisi ottaa huomioon sekä oma tyylisi että huoneen yleiset olosuhteet. Olohuoneen tapetti voi toimia tehosteseinänä, joka vetää huomion puoleensa, tai sulautua saumattomasti yhteen muun sisustuksen kanssa, luoden yhtenäisen ja harmonisen ilmapiirin. Valitessasi tapettia, mieti, haluatko korostaa tiettyä seinää vai luoda koko tilaan yhtenäisen tunnelman.

Tässä blogikirjoituksessa esittelemme erilaisia tapettiehdotuksia olohuoneeseen ja annamme vinkkejä siitä, mitä sinun tulisi ottaa huomioon valitessasi uusia seinänpäällysteitä. Annamme inspiraatiota ja hyödyllisiä neuvoja, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan tapetin, jotta voit luoda kauniin ja persoonallisen olohuoneen.

Olohuoneen tapetit – anna luovuutesi virrata

Olohuonetta pidetään usein kodin sydämenä. Se on tila, johon kokoonnutaan, vietetään laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa ja rentoudutaan pitkän päivän jälkeen. Toisin kuin keittiö tai kylpyhuone, jotka ovat käytännöllisempiä tiloja, olohuone tarjoaa loistavan tilaisuuden leikitellä väreillä, kuvioilla ja sisustustyyleillä. Tämä huone toimii usein tyylillisenä perustana, josta muiden huoneiden sisustus saa inspiraatiota.

Olohuone, jossa on vintagetyylinen kukkatapetti.
Kukkatapetti on täydellinen valinta klassiseen pohjoismaiseen sisustustyyliin. Kuvassa kuitukangastapetti THE BOS 388251

Eri huoneiden sisustuksissa on tiettyjä suunnittelusääntöjä, joita noudatetaan usein tiedostamatta. Esimerkiksi kylpyhuoneessa suositaan merellisiä kuvioita ja värejä, jotka muistuttavat vedestä ja korostavat tilan hygieniaa. Valkoiset ja vaaleat sävyt ovat yleisiä, koska ne viestivät puhtaudesta. Keittiön seinissä nähdään puolestaan usein ruokahalua herättäviä kuvia ja värejä, kun taas makuuhuoneessa suositaan rauhoittavia sävyjä, kuten vihreää ja sinistä, jotka auttavat rentoutumaan ja nukkumaan paremmin.

Olohuoneen sisustuksessa on kuitenkin enemmän vapautta ja valinnanvaraa. Täällä ei tarvitse noudattaa samoja tiedostamattomia sääntöjä, vaan oma tyyli saa loistaa. Tämä vapaus näkyy olohuoneen tapettivalikoiman runsaudessa: tarjolla on lukemattomia tyylejä, kuvioita ja värejä, jotka heijastavat eri luonteenpiirteitä ja sisustustyylejä. Voit valita rohkeita värejä ja näyttäviä kuvioita, tai luoda harmonisen ja rauhallisen tilan hillityillä sävyillä ja yksinkertaisilla muodoilla. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, ja siksi olohuone onkin täydellinen tila oman persoonallisuuden ilmaisemiseen.

Olohuoneen tapetit – luo tyylikäs pohja kodin sisustukselle

Olohuoneen tapetti tulisi valita huolellisesi ja harkiten, jos haluat luoda kotiisi yhtenäisen ja tyylikkään ilmapiirin. Olohuone toimii usein koko asunnon tyylillisenä lähtökohtana, ja siksi tapettivalinta on merkittävässä roolissa. Olohuoneen tapettivaihtoehdot voidaan jakaa kolmeen pääryhmään, jotka tarjoavat erilaisia visuaalisia ja tunnelmallisia mahdollisuuksia:

Kuviotapetit: Näihin kuuluvat tapetit, joissa on monenlaisia kuvioita, kuten geometrisia muotoja, kukkia, sekä kivi- tai puujäljitelmiä. Kuviotapetit luovat eloisan tunnelman ja tuovat energiaa huoneeseen, samalla kun ne toimivat mielenkiintoisena kontrastina sisustuksessa.

Yksiväriset tapetit: Nämä tapetit ovat erittäin hillittyjä, mutta ne voivat myös jäljitellä erilaisia rappaus- ja tekstiilirakenteita, tuoden huoneeseen hienostunutta yksinkertaisuutta. Ne tarjoavat rauhallisen taustan muulle sisustukselle ja mahdollistavat värikkäämpien tai koristeellisempien elementtien käytön.

Valokuvatapetit:
Näiden seinäpäällysteiden avulla voit luoda huoneeseen vaikuttavan ilmapiirin, joka vangitsee katseita ainutlaatuisella ulkonäöllään. Valokuvatapetit ovat erinomainen valinta, jos haluat ilmaista omaa tyyliäsi rohkealla ja trendikkäällä tavalla.

Olohuone, jossa on kalanruotolattia ja vaalea kuitukangastapetti. Puisen lipaston päällä on huonekasvi ja kynttilä. Puisen jakkaran päällä on pyöreä samettinen tyyny.
Kuitukangastapetti A.S. Création - Attractive 2 "390397"

Ennen kuin ostat uuden tapetin olohuoneeseesi, on tärkeää miettiä huoneen yleistä tyyliä ja tunnelmaa. Viihdytkö minimalistisessa ja hillityssä ilmapiirissa vai nautitko enemmän rohkeista väreistä ja suurista kuvioista? Suosittelemme myös ottamaan huomioon olemassa olevat huonekalut ja muut sisustuselementit. Esimerkiksi romanttinen Shabby Chic -tyyli, jossa on runsaasti yksityiskohtia, vaatii erilaisia sisustuselementtejä kuin teollinen tyyli, jolle metalliset ja karheat pinnat ovat tyypillistä.

Jos olet suunnittelemassa ihan uutta olohuonetta, sinulla on vapaus kokeilla erilaisia tyylejä ja antaa luovuutesi virrata. Inspiraatiota voi hakea monista eri sisustustyyleistä, ja seuraavaksi esittelemme muutaman niistä.

Industrial style: Teollinen tyyli, jossa käytetään paljon metallia, betonia ja kuluneita pintoja.

Pohjoismainen tyyli: Tälle tyylille ominaista ovat vaaleat värit, luonnonmateriaalit ja yksinkertaisuus.

Boho Chic: Värikäs ja runsas tyyli, jossa sekoitetaan erilaisia kuvioita ja materiaaleja.

Minimalismi: Yksinkertainen sisustustyyli selkeillä linjoilla, jossa korostuvat toimivuus ja vähäeleisyys.

Maksimalismi: Runsautta, rohkeita värejä sekä koristeellisia yksityiskohtia.

Japandi: Japanilaisen ja skandinaavisen tyylin yhdistelmä, jossa korostuvat selkeys ja luonnonläheisyys.

Kun aloitat olohuoneen sisustussuunnittelun, kannattaa ottaa huomioon huoneen luonnollinen valaistus, koko ja käyttötarkoitus. Pohdi myös, miten tapetit vaikuttavat huoneen tunnelmaan ja millaisen ilmapiirin haluat luoda tilaan. Voit esimerkiksi valita vaaleampia sävyjä, jos haluat luoda avaran ilmapiirin, tai tummempia ja syvempiä värejä, jos haluat tuoda huoneeseen intiimiyttä ja lämpöä.

Olohuoneen tapetit tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia kodin sisustuksen luomiseen. Olipa tyylisi minimalistinen, värikäs, teollinen tai romanttinen, oikean tapetin valinta voi tehdä tilasta viihtyisän ja persoonallisen. Anna itsesi inspiroitua eri tyyleistä ja löydä juuri se tapetti, joka heijastaa parhaiten omaa persoonallisuuttasi ja tyyliäsi.

Erilaisia tapetteja olohuoneisiin.
Mix & Match maksimalismia, nostalgista barokkia tai selkeää ja minimalistista Boho Chiciä – Mikä tyyli sopii sinulle?

Tehosteseinät: luo katseenvangitsija olohuoneeseen

Tehosteseinän avulla voit tehdä olohuoneestasi todellisen katseenvangitsijan. Tehosteseinät ovat olennainen osa olohuoneen tapettivaihtoehtoja, sillä ne tuovat tilaan persoonallisuutta ja dynaamisuutta. Olohuone on usein talon tai asunnon suurin huone, joten sen seinät soveltuvat erinomaisesti tehosteseinän luomiseen. Tehosteseinällä tarkoitetaan seinää, joka vangitsee katseita, koska se on suunniteltu eri tavalla kuin huoneen muut seinät. Tämä voi tarkoittaa tapettia, mutta myös muita seinäpäällysteitä, kuten akustiikkapaneeleja, maalivärejä tai tauluja. Tällainen seinä voi helposti muuttua huoneen keskipisteeksi tai taideteokseksi, joka lisää tilan visuaalista kiinnostusta.

Tehosteseinän luominen tapetin avulla ei vaadi paljon. Vain muutama rulla modernia kuviotapettia riittää luomaan seinän, joka huokuu tyyliä ja persoonallisuutta. Sinun ei välttämättä tarvitse käyttää erittäin suuria kuvioita tai kirkkaita värejä saavuttaaksesi halutun vaikutelman. Myös klassiset kuviot ja hillityt värit voivat luoda upean tehosteseinän. Esimerkiksi kukkatapetit, marmoritapetit tai ruudulliset tapetit ovat klassisen kauniita vaihtoehtoja olohuoneen tehosteseinälle. Tärkeintä on valita tapetti, joka heijastaa omaa tyyliäsi ja sopii yhteen muun sisustuksen kanssa.

Tehosteseinä voi myös toimia taustana olohuoneen tärkeille kalusteille, kuten sohvalle tai takalle. Se voi korostaa tilan arkkitehtuurisia piirteitä tai tuoda esiin suosikkitaulusi tai -hyllysi. Tehosteseinä luo visuaalista syvyyttä ja kiinnostusta, ja se voi myös auttaa jakamaan suuren tilan erillisiin alueisiin. Esimerkiksi olohuoneessa voi olla erillinen lukunurkkaus, jonka taustana on näyttävä tehosteseinä. Tämä auttaa määrittelemään tilan eri toiminnot ja lisäämään kodin viihtyisyyttä.

Yksi suosituimmista tavoista luoda tehosteseinä on käyttää tekstuureja. Tekstuuritapetit, kuten kohokuvioidut tai metalliset tapetit, voivat tuoda huoneeseen ylellisyyttä ja syvyyttä. Voit myös harkita luonnonmateriaalien, kuten puun tai kiven käyttöä. Nämä materiaalit tuovat lämpöä ja orgaanista tunnelmaa tilaan, ja ne voivat luoda upean kontrastin modernille sisustukselle.

Olohuone, jossa on vintagetyylinen lehtitapetti, beige sohva ja oranssi seinähylly.
Livingwallsin vintagetapetti Stories of Life 396504 sopii erinomaisesti nostalgiseen olohuoneeseen.

Klassiset tapettikuviot olohuoneeseen – raitoja, kukkia ja paljon muuta

Klassiset tapettikuviot tuovat sisustukseen ajatonta tyylikkyyttä ja eleganssia. Klassiset tapettikuviot, kuten kukat, barokkielementit ja raidat ovat jälleen suosiossa. Ne tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia sisustuksen elävöittämiseen ja persoonallisuuden ilmaisemiseen.

Barokkitapetit, joissa on usein runsaita ja koristeellisia kuvioita, voivat tuoda huoneeseen historiallista charmia ja ylellisyyttä. Ne sopivat yhtä hyvin yhteen klassisten huonekalujen kuin modernien sisustuselementtien kanssa. Barokkitapetit ovat erityisen suosittuja maksimalistisessa tyylissä, jossa korostetaan rohkeutta ja epätavallisia väriyhdistelmiä. Ornamenttitapetit lisäävät tilaan ylellisyyttä ja dynamiikkaa, mutta villien ja värikkäiden tapettien kanssa on tärkeää olla varovainen, sillä ne voivat helposti saada huoneen näyttämään sekavalta tai ahtaalta.

Raidalliset tapetit, jotka yhdistettiin ennen merellisiin sisustustyyleihin, ovat nykyään monipuolisempia kuin koskaan. Ajattomat raidat ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa ja niitä käytetään laajalti eri sisustustyyleissä. Klassiset raidalliset tapetit voivat tuoda olohuoneeseen ryhtiä ja selkeyttä, ja niitä nähdään yhä useammin moderneissa ja pohjoismaisissa sisustuksissa. Hienovaraiset raidat tuovat tilaan eleganssia ja sopivat hyvin maalaismaisiin keittiöihin ja vintagehenkisiin sisustuksiin.

Tapettien avulla voidaan korostaa olohuoneen parhaita puolia ja luoda tilaan halutun tunnelman. Kukkatapetit voivat esimerkiksi luoda romanttisen ja viehättävän ilmapiirin, ja ne sopivat hyvin yhteen pehmeiden värien ja klassisten huonekalujen kanssa. Marmoritapetit tuovat puolestaan huoneeseen ylellisyyttä ja luonnonläheisyyttä, ja ne voivat toimia upeana taustana modernille sisustukselle.

Kun valitset olohuoneeseen tapetteja, on tärkeää ottaa huomioon huoneen koko, valaistus ja käyttötarkoitus. Suuret kuviot ja voimakkaat värit voivat tehdä tilasta näyttävän ja elävän, mutta pienemmissä huoneissa ne saattavat tuntua liian hallitsevilta. Hienovaraisemmat kuviot ja pehmeämmät sävyt voivat puolestaan tehdä tilasta avaramman ja rauhallisemman.

Tapetit ovat loistava tapa tuoda persoonallisuutta ja tyyliä olohuoneeseen. Klassiset kuviot, kuten kukat, raidat ja barokkityyliset ornamentit, tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia sisustuksen elävöittämiseen ja oman tyylin ilmaisemiseen. Olipa tavoitteesi sitten luoda historiallista charmia, modernia eleganssia tai kodikasta tunnelmaa, oikeanlainen tapetti voi tehdä ihmeitä olohuoneesi ilmapiirille.

Olohuone, jossa on beige ja valkoinen raidallinen tapetti. Huoneessa on tummansininen sohva ja saman värinen nojatuoli.
Beige-valkoinen raidallinen tapetti sopii erinomaisesti klassisiin sisustustyyleihin.

Olohuoneen tapetit: Lähde aikamatkalle retro- ja vintagetapettien avulla

Suomessa on paljon taloja ja asuntoja, jotka on rakennettu 50-, 60- ja 70-luvuilla. Sisustaminen tapetilla samalta aikakaudelta on loistava tapa tuoda esiin oman kodin parhaat puolet. Vintage- ja retrotapetit ovat täydellinen tapa osoittaa kunniaa ja rakkautta menneille ajoille. Nämä nostalgiset mallit laukaisevat (tai ylläpitävät) muistoja menneillä ajoilta ja auttavat sinua luomaan ainutlaatuisen tunnelman olohuoneeseen.

Termi "retro" tarkoittaa tulkintoja ja jäljitelmiä, jotka perustuvat menneiden aikojen trendeihin ja kuvioihin. Retro-tapettimallit voivat olla alkuperäisten vintage-tapettien jäljennöksiä tai vanhojen kuvioiden inspiroimia, mutta modernilla otteella ja nykyaikaisilla värivaihtoehdoilla. Englanninkielinen termi "Vintage" kuvaa korkealaatuisia esineitä, jotka on valmistettu todellisina aikoina, joita ne edustavat. Tapettien osalta "Vintage" tarkoittaa, että niiden kuviot ovat peräisin 1930–1980-luvuilta.

Menneiden aikakausien menestyneet kuviot modernisoituvat nopealla vauhdilla ja tulevat takaisin retrotrendien mukana. Vintage- ja retrotapetit ovat ajattomia vaihtoehtoja, ja niistä on koko ajan tulossa yhä suositumpia. Erilaiset motiivit ja rakenteet, jotka näyttävät kauniilla tavalla kuluneilta, avaavat täysin uusia sisustusmahdollisuuksia. Retro- ja vintagetapetit tuovat olohuoneeseen klassista eleganssia ajattomalla ja hienovaraisella tavalla.

Mid Century -tapetit geometrisilla kuvioilla ovat loistava esimerkki ajattomasta trendistä, joka sopii monenlaisiin sisustuksiin. Nämä seinänpäällysteet tuovat tilaan sekä historiallista charmia että modernia eleganssia, ja niitä löytyy lukuisista tapettikokoelmista. Geometriset kuviot ja rohkeat värit tekevät tilasta elävän ja kiinnostavan, mutta Mid Century-valikoimasta löytyy myös hillittyjä ja harmonisia vaihtoehtoja.

Olohuone, jossa on harmaa retroseinä ja retrohenkinen sivupöytä, jonka päällä on musta patsas.
Harmaa retroseinä on täydellinen valinta nostalgiseen sisustukseen. Kuvassa Architects Paper tapetti Art of Eden 390614

Valokuvatapetit olohuoneeseen – laaja valikoima vaihtoehtoja

Valokuvatapetit ovat erinomainen vaihtoehto, jos haluat luoda tehosteseinän olohuoneeseen, sillä ne takaavat ainutlaatuisen ja vaikuttava lopputuloksen. Jos pelkäät valokuvatapetin asentamista, voit olla rauhallisin mielin. Laadukkaat valokuvatapetit valmistetaan yleensä kuitukankaasta, mikä tekee niiden asennuksesta erittäin helpon prosessin. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että saumat asennetaan tarkasti yhteen, jotta valokuvatapettiin ei jää rakoja.

Olohuoneen valokuvatapetteja on saatavana sekä osina että eri kokoisina rullina. Jos haluat tarkan ja täydellisesti istuvan valokuvatapetin, voit tilata valitsemasi seinäpäällysteen mittatyönä. Tämä varmistaa, että tapetti sopii täydellisesti juuri sinun seinällesi ja luo halutun vaikutelman.

Erilaisia valokuvatapetteja maisemilla olohuoneeseen.

Valokuvatapettien edut? Toisin kuin tavalliset tapetit, valokuvatapetit tarjoavat laajamittaisia kuvioita. Nämä kuviot voivat esimerkiksi esittää maisemia, taideteoksia tai abstrakteja maalauksia, jotka asennetaan koko seinälle. Erityisen suosittu kategoria on valokuvatapetit taiteella, sillä täältä löytyy kaikkea klassisista öljymaalauksista ja graafisista kuvioista antiikin patsaisiin ja abstrakteihin taideteoksiin. Jos taidetapetit eivät sovi omaan tyyliisi, luontomotiiveilla varustetut valokuvatapetit ovat myös hyvä vaihtoehto. Näiden valokuvatapettien avulla voit tuoda luonnon kauneuden olohuoneeseesi vaivattomalla ja tyylikkäällä tavalla.

Moderni olohuone valokuvatapetilla, jossa on erilaisia kaarimuotoja.
Walls by Patel IV:n design-valokuvatapetissa on moderni kaarimuotoilu 3D-rakenteella. Kuvassa valokuvatapetti Walls by patel 4 "DD127705" Torenta

Yksiväriset tapetit olohuoneeseen

Jos haaveilet minimalistisesta ja modernista olohuoneesta, yksiväriset tapetit ovat täydellinen valinta sinulle. Yksivärisiä tapetteja on saatavana laajassa värivalikoimassa, ja niiden etuna on, että ne tuovat mukanaan erilaisia materiaalirakenteita. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yksivärinen harmaa tapetti rapatun näköisellä pinnalla tai kaunis beige pellavan näköinen seinäpäällyste?

Erilaisia yksivärisiä olohuoneen tapetteja.

Pellavan näköiset tapetit – vuoden suurin sisustustrendi

Pellavan näköiset tapetit ovat yksi tämän vuoden suurimmista tapettitrendeistä, eikä syyttä. Lukuisat valmistajat ovat tarttuneet tähän trendiin ja antaneet tapeteilleen tekstiilirakenteita, jotka tuovat enemmän kodikkuutta olohuoneeseen. Pellavarakenne on suosittu erityisesti beigejen, harmaiden ja valkoisten tapettien kohdalla, mutta näitä seinäpäällysteitä löytyy nykyään myös salvianvihrenä, laventelina ja aprikoosin sävyissä. Tämä monipuolisuus tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja, jotka voivat täydentää eri sisustustyylejä ja väripaletteja. Pellavan luonnollinen ja lämmin olemus tuo huoneeseen pehmeyttä ja mukavuutta, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat luoda rauhallisen ja kutsuvan ilmapiirin olohuoneeseen.

Pellavatapetit eivät ainoastaan näytä hyvältä, niiden tekstuuri tuo myös huoneeseen kolmiulotteisuutta ja syvyyttä. Tällä tavalla ne voivat toimia sekä pääelementtinä että taustana muille sisustuselementeille, kuten taiteelle, huonekaluille ja koriste-esineille. Pellavarakenteen monipuolisuus tekee näistä tapeteista täydellisiä sekä moderniin että perinteiseen sisustukseen, mikä korostaa niiden laajaa käyttökelpoisuutta ja ajattomuutta.

Muuten: yksiväriset pellavatapetit sopivat erinomaisesti yhteen kuviollisten seinäpäällysteiden kanssa. Näin voit yhdistää eri tekstuureja ja kuvioita luodaksesi persoonallisen ja harmonisen tilan. Yhdistämällä pellavatapetin rauhallisen ja luonnonläheisen ilmeen rohkeampiin ja värikkäämpiin kuvioihin, voit luoda dynaamisia ja tasapainoisia sisustuksia, jotka heijastavat omaa tyyliäsi ja makuasi. Pellavarakenteiset tapetit tarjoavatkin täydellisen taustan persoonalliselle sisustukselle, tehden kodistasi juuri sinun näköisesi.

Olohuone, jossa on vaaleanvihreä yksivärinen tapetti. Rottinkisen keinutuolin päällä on valkoinen viltti.
Vaaleanvihreä yksivärinen tapetti luo harmonisen tunnelman huoneeseen kuin huoneeseen. Kuvassa A.S. Création tapetti Colourful World 389034

Johtopäätös

Olohuoneen tapettivaihtoehdot sisältävät ennen kaikkea trendikkäitä ja suosittuja värejä. Mukana on myös nostalgisia tyylejä ja kuvioita, jotka muistuttava meitä menneistä ajoista. Kun valitset uutta seinäpäällystettä olohuoneeseen, sinun tulisi miettiä omia sisustusmieltymyksiäsi. Puhuttelevatko värikkäät ja rohkeat kuviot sinua vai viihdytkö paremmin vaaleassa ja minimalistisessa ilmapiirissä?

Suosittelemme yleensä, että tehosteseinä toteutetaan kuviotapetilla tai valokuvatapetilla, ja muut seinät peitetään yksivärisillä tapeteilla. Laadukas yksivärinen tapetti voi saada pienen huoneen näyttämään suuremmalta, mutta suurikuvioinen tapetti voi toimia uskomattomana katseenvangitsijana.

Toivomme, että blogikirjoituksemme auttoi sinua valitsemaan sopivan seinäpäällysteen olohuoneeseesi. Lämpimät terveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

torstaina 18. heinäkuuta 2024

Takaisin julkaisuihin